Sain kunnian tehdä mun serkun rippijuhliin täytekakut, pullat ja pipparit. Tuli hieman kiire kakkujen viimeistelyssä, kun vieraat seurasivat pursottamista vieressä ja kaikki odotti että mä saan sen toisenkin kakun vielä pursotettua. Sain kuitenkin lopulta kaiken valmiiksi, ja kakkuja kehuttiin paljon. Koristeet onnistu mun mielestä ihan hyvin. Ja vaikka kakkujen viimeistelyssä hosuinkin, niin lopputulos on molemmilla kakuilla aika hyvä. Ripille päässyt serkku otti itse kaikista herkuista hienot kuvat. Olihan nämä kaikki omastakin mielestä ihan hyviä.

1645840.jpg

Tein kaksi erilaista kakkua: suklaakakun omilla täytteillä (lähes samanlainen kakku kuin ystävänpäiväkakku -> samat täytteet, paitsi hieman suurempina määrinä, sekä suurempi kakkupohja) ja perus-mansikkakakun täytettynä murskatuilla tuoreilla mansikoilla + hillolla ja rahka-kermavaahdolla.
Hyviä olivat kumpainenkin ja molemmista kakuista hävisi 3/4 puolessa tunnissa. Suklaakakku on muuten 6 munan, ja mansikkakakku 8 munan.

1645843.jpg

Yllä kuva mansikkakakusta. Pursotukset oli molemmissa kakuissa yksinkertaiset, koska ylimääräistä aikaa ei todella ollut. Kakkujen lisäksi siis tein myös pullia. Päätin tehdä vaniljakreemi-pullia ja niiden ohje löytyy täältä!

1645844.jpg

Tein suklaakakkuun myös erillisen rippikoristeen. Koko koriste on marsipaania, ja raamatun kannen värjäsin kaakaojauheella. Ruusut onnistuivat tässä koristeessa ja muutenkin toiseen kakkuun todella hyvin. Hion taitoja niiden tekemistä joka kerralla.

1645845.jpg

Juhliin piti tehdä myös pippareita. Löysin yhdestä kirjasta tällaisen hyvän suklaahippu-keksien ohjeen ja kokeilin sitä. Todella hyviä tuli. Ohje löytyy tästä. Tein myös suklaaseen kastettuja vaniljapikkuleipiä, joiden ohjeen ja kuvan löydät tästä.

1645847.jpg

Nyt on ohi urakka. Ei niinkään paljoa tekemistä, mutta muutamassa päivässä mä nää ahersin. Toivottavasti kaikki olivat tyytyväisiä.

Onnea vielä kerran serkulle ripille pääsystä!