Tarvitset:
½ prk maitorahkaa (125g)
1½ dl Flora Vispiä tai muuta vispikermaa
1½ dl mansikkajogurttia
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
(pari tipaa punaista elintarvikeväriä)
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen. Sekoita maitorahka, jogurtti ja sokeri keskenään. Vatkaa vispikerma hyvin. Kun liivatelehdet on hyvin lötköjä ja ne ruutukuviot pinnasta on kadonnu, niin purista ylimääräiset vedet pois niistä. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi, lisää siihen liivatteet ( ja punaista elintarvikeväriä) ja kaada seos kermavaahdon sekaan (samalla hyvin vatkaten). Lisää kermavaahto, johon on siis sekoitettu liivateseos, rahka-jogurttiseoksen joukkoon ja sekoita varovasti mutta hyvin. Kaada nyt valmis "taikina" kelmutettuun vuokaan (käytin 1½ litran leipävuokaa). Anna hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
Koristeeksi ja pursotuksiin:
mansikoita
Flora Vispiä tai muuta vispikermaa
3/4 dl tomusokeria ja samanverran vaniljakreemijauhetta (ei pakollinen).
Vatkaa vispikerma kunnolla kovaksi vaahdoksi ja lisää samalla sokeri ja halutessasi vaniljakreemijauhe. Pursottele reunoille pienellä tyllalla ja koristele päällys mansikoilla.
Äiti kehu tätä kovin :D
Kommentit