Teki mieli kokeilla välillä jotakin hyydykekakkua...tai jotakin sen tapaista. Laitoin tähän aineet omasta päästä ja siitä siis toi a'la HerkkuKirppu-nimi tossa otsikossa. Ihan hyvää taas tuli ja näköönkin oon ihan tyytyväinen. Kakkuun tuli mansikkajogurttia, mutta se ei mielestäni voi nimetä tätä mansikkakakuksi, sillä muuten tähän ei mansikkaa tullut. Jos joku kuitenkin haluaa kunnolla mansikkaista makua, niin voi kokeilla tätä lisäämällä mukaan 5-10 isoa mansikkaa survottuina. Koristelin muuten ekaa kertaa Brunon keskikokoisella muovisella tyllalla ja se toimi oikein hyvin (kaunis jälki siis). Oon kyllä käyttänyt Brunon isointa, punaista muovityllaakin monta kertaa.

1427778.jpg

1427873.jpg

Tarvitset:
½ prk maitorahkaa (125g)
1½ dl Flora Vispiä tai muuta vispikermaa
1½ dl mansikkajogurttia
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
(pari tipaa punaista elintarvikeväriä)

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen. Sekoita maitorahka, jogurtti ja sokeri keskenään. Vatkaa vispikerma hyvin. Kun liivatelehdet on hyvin lötköjä ja ne ruutukuviot pinnasta on kadonnu, niin purista ylimääräiset vedet pois niistä. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi, lisää siihen liivatteet ( ja punaista elintarvikeväriä) ja kaada seos kermavaahdon sekaan (samalla hyvin vatkaten).  Lisää kermavaahto, johon on siis sekoitettu liivateseos, rahka-jogurttiseoksen joukkoon ja sekoita varovasti mutta hyvin. Kaada nyt valmis "taikina" kelmutettuun vuokaan (käytin 1½ litran leipävuokaa). Anna hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

1427831.jpg

Koristeeksi ja pursotuksiin:
mansikoita
Flora Vispiä tai muuta vispikermaa
3/4 dl tomusokeria ja samanverran vaniljakreemijauhetta (ei pakollinen).

Vatkaa vispikerma kunnolla kovaksi vaahdoksi ja lisää samalla sokeri ja halutessasi vaniljakreemijauhe. Pursottele reunoille pienellä tyllalla ja koristele päällys mansikoilla.

1427815.jpg 1427818.jpg

Äiti kehu tätä kovin :D