Tein uudelleen Kinuskikissan ohjeella pikkuleipiä, mutta tällä kertaa muunsin vanilja-sitruunatäytteen kaakaotäytteeksi. Todella hyviä tuli. Ohje kannattaa lisätä kokeilulistalle...nam!

1477030.jpg

Tarvitset:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeähkö rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet (eli kaikki loput) keskenään ja lisää seos taikinaan siivilän kautta. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin jäykistymään (kaulimista varten). Voit kyllä pursottaa taikinan suoraan pellille esim. pyöreä-päisellä tyllalla. Voit kuitenkin vain kaulia hieman jäykistyneen taikinan ja ottaa siitä muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla 5-10min. (nämä olivat 7min.) Muista ettet anna niiden olla liian kauan uunissa, sillä pikkuleipien ei edes tarvitse ruskettua.

Kaakaotäyte:
2 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
1 tl vanilliinisokeria
2-3 rkl maitoa

Mittaa ruokakerma kattilaan. Lisää siihen perunajauhot, sokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Kiehauta niin, että seos muuttuu kiisselimäiseksi. Lisää maito ja vanilliinisokeri. Sekoita täyte hyvin ja täytä pikkuleivät sillä
(n. ½-1 tl täytettä riittää yhden pikkuleivän väliin).

Hunnutukseen:
sokeroitua kaakaojauhetta (esim. Oboy)

1477025.jpg