Nam...tää on meidän perheen lempparia!! Munkin mielestä näiden maku on aivan paras, voittaa melkein kaupan pitkot. Suosittelen ohjetta kaikille pitkojen ystäville, sekä niille jotka eivät ole näitä ennen koklanneet!!!

1854687.jpg

Tarvitset 3:n pitkoon:
5 dl:n pullataikinan, johon ohje esim. täältä.

Täyte (joka riittää kaikkiin 3:n pitkoon):
2 prk paistonkestävää vadelmamarmeladia
250g maitorahkaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria

1088690.jpg

Ensin tietenkin valmistat taikinan ohjeen mukaan! Muista kohottaa taikinaa tarpeeksi...oikein tuollaiseksi muhkeaksi palloksi. Sitten jaat pallon kolmeen osaan ja kaulit levyiksi.

1088710.jpg 1088720.jpg

Sitten levität keskelle levyjä vadelmamarmeladia ja hapsutat reunan isoiksi hapsuiksi!

1088729.jpg 1088737.jpg

Sitten valmistat rahka-seoksen (sekoittamalla sokerit, kananmunat ja rahkan) ja lisäät sitä riittävästi marmeldin päälle. Sen jälkeen käännät hapsuja kuvan tapaan ja jätät pitkon kohoamaan.

1088788.jpg 1088800.jpg

Sitten voitelet pitkon munalla ja ripottelet päälle raesokeria!
Paista 200 asteessa, uunin keskitasossa tasossa n.10-15min. (niin että tulee kaunis ruskea pinta)

1088809.jpg 1088814.jpg

Hyvää tulee!