Selailin Suklaaherkut-kirjaa ja sieltä tuli eteen tämmönen suklaaleipä-ohje. Nimesin nää suklaahippuleiviksi, koska suklaaleivät on mun mielestä väärä nimitys; eihän nää ees oos suklaan värisiä ja eikä sisällä sitä paljoa... Kuitenkin oli hyvii ja menee vaikkapa kahvikupposen ääressä helposti (vaikka ite en sitä juokkaan). Nää ei sisällä paljoo sokeria, mutta voita pikkasen.

1867486.jpg

Suklaana käytin belgialaisia suklaanappeja, joita hieman rouhensin. Yllä olevassa kuvassa näkyy leipä sisältä. Vasta uuniuoreina suklaa on vielä hieman sulaa, joten kuvassa se olisi näyttänyt herkullisemmalta. En kuitenkaan alkanut lämmittelemään leipiä uudellee kuvia varten joten tähän on tyydyttävä...

Tarvitset:
225g vehnäjauhoja (n.3½ dl)
2 tl leivinjauhetta
60g voita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75g suklaarouhetta
1½ dl maitoa

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Paloittele voi ja nypi se jauhon joukkoon niin, että seoksesta tulee murumaista. Lisää joukkoon sokerit, suklaarouhe ja lopuksi maito. Sekoita taikinasta tasaista. Jaa taikinasta jauhotetulla alustalla 9 nelikulmaista leipää ja aseta ne pellille. Paista 220 asteessa, uunin keskitasolla n. 10-12min.