Näin itsenäisyyspäiväks pitää aina tehä jotain, nyt päätin kokeilla ekaa kertaa puolukkapiirasta. Sekoittelin piirakan omalla tuntumalla, mutta pohja muistuttaa paljon murotaikinaa.
Hyvää tuli, jännitti olinko pistäny tarpeeks sokeria, puolukat kun on niin hirveen happamia.
Täytteen kerma+vaniljakreemi-seoksen voi korvata kermaviilillä.

2148017.jpg

Tarvitset:
100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ dl vehnäjauhoja
½ dl maissitärkkelystä (maizena)
1/4 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl kermaa
1½ rkl vaniljakreemijauhetta
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl jäisiä puolukoita

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kaikki jauhot/jauheet ja tärkkelys sekaisin ja lisää seos taikinaan puuhaarukalla tai kaapimella. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Valmista täyte sekoittamalla kerma, vaniljakreemijauhe (/kermaviili) ja vatkaa joukkoon myös sokeri, kananmuna ja jäiset puolukat. Kaada täyte pohjan päälle. Paista piirasta 175 asteessa uunin keskitasolla n. 15-30min. (riippuu uunista). Testaa paiston aikana puutikulla kypsyyttä. Tarjoile kinuskikastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Oikein paljon onnea Suomelle ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!