Ensimmäistä kertaa tänä keväänä tein raparpereista piirakkaa.

1542346.jpg

Tarvitset:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2 dl piimää, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä

1 kananmuna

Lisäksi:
n. 4-5 dl raparperin vartta paloina
päälle sokeria (ja hieman kanelia)

Sekoita ensin kaikki kuivat aineet keskenään, ja lisää sen jälkeen kaikki nestemmäiset aineet joukkoon. Sekoita nopeasti ja hyvin! Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Pese, kuori ja paloittele raparperin varsi. Laita palat taikinan päälle. Ripottele päälle sokeria (ja kanelia). Paista piirasta 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 25-30min, kunnes pintaan tulee hieman vaaleanruskehtava kaunis väri.

1542348.jpg

Alla kuva palasta.

1543936.jpg