Tein tällä kertaa ihan oman sekoituksen muuntelemalla Elovena-kaurahiutalepussin takaa löytynyttä omena-kaurapaistosta. Lisäsin siihen taikinaan piimää, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Lisäks pistin taikinan päälle paiston keskivaiheilla Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastiketta, johon olin sekoittanut pienen kananmunan. Lopputuloksena oli tosi hyvää vaniljan makuista omenapaistosta. Kaurahiutaleet puolestaan teki tosi hyvän murumaisen rakenteen!

1272447.jpg

Pohjalle:
3-4 omenaa
2-3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Päälle:
100g juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
½ dl piimää
1 tl vanilliinisokeria
½ tl leivinjauhetta
½ dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita

Lisäksi:
puolikas Blå bandin jauhepussi
n. 2dl maitoa
1 pieni kananmuna

1272486.jpg1272493.jpg

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi, jotka sitten asettelet voidellun uunivuoan pohjalle (itse käytin 30cm "kertaa" 30cm:n kokoista lasivuokaa). Ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli.

1272502.jpg1272508.jpg

Sekoita margariini, sokeri ja piimä keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Levitä/ripottele murumainen taikina omenoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n.15min. ja samalla tee valmiiksi vaniljakastike sen paketin ohjeen mukaan. Sekoita kananmuna kastikkeeseen hyvin ja kun paistos on ollut uunissa juuri tuon vartin, niin lisäät kastikkeen siihen päälle. Jatka paistamista 5-10min. Kannattaa antaa jäähtyä vähän aikaa folion alla ja sitten tarjoiltaessa kylmä vaniljakastike on the best! :D