Suklaata on taas vähän aikaa tehny mieli, ja sit teinki taas suklaakakun. Ohje on alunperin ruokamaailman sivulta, mutta muokkasin sitä enemmän omaan mieleen sopivammaks. Hyvää tuli! Suosittelen kokeilemaan, tää on aitoa suklaakakkua: suklaisaa ja mehevää.

2031141.jpg

Tarvitset:
100g tummaa suklaata
150g margariinia
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3/4 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja margariini keskenään vesihauteessa tai liedellä kattilassa, sitten jäähdytä seos. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jäähtynyttä suklaa-rasvaseosta ja jauhoja, sekoita varovasti kunnes taikina on suklaan väristä ja aika jäykkää. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (n.24cm) tai silikonivuokaan. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa n. 35-45min.

Kuorrutus:
150g tummaa suklaata
1 dl kermaa
2 rkl margariinia

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon kerma sekä margariini. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Älä kuitenkaan kiehauta! Anna hieman jäähtyä ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle lastan tai pyöreäreunaisen veitsen avulla.

2031186.jpg