Leikkasin vaaleen kääretorttupohjan neljään osaan ja kokosin paloista kakun. Väliin pistin mansikkahilloa ja banaanisurvosta sekä kermavaahtoa. Päälle pursotin Flora Vispin ja koristelin yksinkertaisesti. Ihan hyvä peruskakku tuli, ja harjoittelukakkuhan tää vaan on (ei siis mitään kehuttavaa, mutta harjoituskakkuna käypä). Äiti kehui tätä paremmaks ku mitkään muut mun tekemät, mut ite tykkään enemmän sellaisista mousse-täytteisistä ja vähän erikoisemmista. Tossa on muuten koristeena aikaisemmin tekemiäni pikeerikukkia ja mustaherukkaterttu.

1372105.jpg

Tarvitset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja jauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon kolmessa osassa (tai siivilän läpi) varovasti puuhaarukalla sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla varatulle uunivuoalle (reunalliselle pellille siis) ja paista 200 asteessa, uunin keskitasolla 6-8min. Kumoa pohja paiston jälkeen toiselle leivinpaperilla ja leikkaa neljään osaan. Kokoa ja täytä alla olevilla täytteillä.

1372135.jpg

Täyte:
2 banaania (3 rkl sitruunamehua tummumisen estämiseksi)
mansikkahilloa
Flora Vanillaa- tai Vispiä (vispin sekaan ½ dl sokeria)

Murskaa banaanit survokseksi (lisää sitruunamehu). Vatkaa Vispi/Vanilla. Levitä kakun väleihin.

1372136.jpg

Pursotukset:
n.1 prk Flora Vispiä
vaniljakreemijauhetta
3/4 dl tomusokeria

Vatkaa kerma. Vatkaa vaahdon joukkoon kreemijauhe ja tomusokeri. Pursota/levitä kootun kakun päälle.