Löysin Dansukkerin sivuilta hyvältä kuulostavan tiikerikakun ohjeen. Oon kokeillu aiemmin yhen kerran kyseistä kuivakakkua ja se epäonnistu täydellisesti. Onneks tällä kertaa tein kaiken oikein ja lopputulos onnistu. Kakku kyllä jäi hirmu pieneks, ja se oli täysin alkuperäisen ohjeen vika. Eli jos haluaa tehdä tätä, niin suosittelen kaksinkertaista annosta (josta tulee sitten yksi iso kakku) ja tällä ohjeella siis tulee yks pieni kakku.
Ainekset
200 g margariinia tai voita
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Raidat
1/3 kakkutaikinaa
3 tl sokeroimatonta kaakaota
1/2 dl kermaa
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon yksitellen kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan puuhaarukalla sekoittaen. Ota 1/3 taikinaa eri kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe ja kerma. Voitele kakkuvuoka ja kaada ensin puolet vaaleasta taikinasta pohjalle, sitten kaikki "suklaataikina" ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Voit vetää coktailtikulla tai haarukalla muutamaan kertaan raitoja sekaisin vaaleaan taikinaan. Paista kakkua 175 asteessa, uunin alatasolla n. 45-55min.
Ekaa kertaa sain kuivakakun onnistumaan suht.moitteettomasti ja makukin oli oikea.
Kommentit