Tuli tosi hyvää ja valmistus kävi helposti. Uunissa se oli noin tunnin.
Uunikala:
Käytin 1500g jäämerenlohifilettä (maksoi n. 9€)...mausteiksi ripaus sitruunapippuria, sekä tarpeeksi suolaa. Paiston loppuvaiheessa lisäsin vielä 2dl ruokakermaa ja annoin olla vielä vartin loppulämmöillä.
Tarvitset siis lohta, sitruunapippuria, suolaa sekä ruokakermaa. Suolaa kannattaa käyttää n. ½ tl 200g kalaa kohti.
Ensin nypitään fileestä irti isot ruodot ja sen jälkeen leikkataan saksilla ja terävällä veitsellä turhan rasvan ja evän pois. Sitten maustetaan kala sitruunapippurilla ja suolalla ja nostetaan vuokaan.
Paistetaan 200 asteessa, uunin alatasossa n. 25-35min. ja siinä puoliajan jälkeen lisätään kerma. Kannattaa peittää foliolla.
Nää kyllä ei kuulu suolaisiin leivonnaisiin, mutta en viitti luoda uutta kategoriaa...
Kommentit