Mun piti tehdä suklaakääretorttua, mut sitten se pohja repes ennen käärimistä aika pahasti ja en enää viittiny rullata sitä. Päätin tehdä tortun toisella tavalla leipävuokaa apuna käyttäen. Samalla harjottelin koripunoksen pursottelua. En muuten oo varma minkälaisiin kakkuihin tän luokittelisin, mutta laitan tän täytekakut-kategoriaan.

1802945.jpg

Koristelu ei ollu mitenkään suklainen; mansikoita ja mustaviinimarjoja lehtineen. Yllä olevasta kuvasta kuiteskin varmaan huomaa että itte torttu on tosi suklainen. Perus-suklaatäytteen tein omalla tuntumalla ja siitä tulikin sitte hyvää. Pohjana kuitenkin siis tavallinen kaakaokäärispohja (sama kuin kaakaokakkupohja, mutta paistetaan reunallisella pellillä 200 asteessa n. 6-8min).

1803067.jpg

Suklaatäyte:
2 dl Flora Vanillaa
80g tummaa suklaata
hieman sokeria ja vaniljakreemijauhetta
2 liivatelehteä

Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä reilu 5min. Vatkaa Vanilla, sulata suklaa vesihauteessa ja lisää vanillavaahdon joukkoon. Lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, lisää joukkoon tilkka kiehuvaa nestettä ja lisää seos täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.


1802937.jpg

Kokosin tortun tällä tavoin: Leikkasin käärispohjasta sopivan palan jonka asettelin leipävuokaan reunoja myöten. Kaadoin täytteen pohjan päälle ja leikkasin käärispohjasta vielä yhden palan, jonka asetin täytteen päälle. Kelmusin vuoan (ja tietysti samalla tortunkin) ja laitoin hyytymään jääkaappiin yön yli.

1803046.jpg

Koristelu oli siis yksinkertainen. Pursotin koripunostyllalla toista kertaa ja kyllä se alkaa jo sujuakkin. Toiseen yläreunaan kokeilin pursottaa koristeketjua samaisella tyllalla, mutta siitä ei sen enempää ;)