Kuvassa mokkapaloja ilman strösseleitä.

1180000.jpg

Pohjaan tarvitset:
220g sulaa margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl maitoa

Kuorrustus:
9 rkl vahvaa kahvijuomaa (Jos tekee suklaakuorrutteen, niin käyttää tummaa suklaata)
120g margariinia tai voita
3 dl tomusokeria
3 rkl kunnon tummaa kaakaojauhetta

                                                Ohjeet pohjaan:                                                                            
1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Sulata rasva.
3.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään.
4.
Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
5.
Lisää taikinaan sula rasva ja maito. Sekoita puuhaarukalla.
6.
Lisää kuivat aineet kahdessa tai kolmessa osassa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

7
. Kaada taikina isolle reunakkaalle pellille(iso vuoka) ja paista uunin keskitasossa noin 20min.

Ohjeet kuorrutukseen:

1. Sulata rasva ja valmista kahvi (tai sulata suklaa mikrossa).
2. Sekoita valmis kahvi ja rasva kulhossa. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita.
3. Levitä kuorrutus paistetun ja jäähtyneen pohjan päälle(voit koristella strösseleillä). Anna jäähtyä kylmässä.

Lopuksi:
Leikkaa isosta pellillisestä noin 20 mokkapalaa ja säilö ne kannellisissa purkeissa, etteivät ne kuivu.