Tein näitä kokeiluksi Kinuskikissan ohjeella. Joitakin pieniä muunnoksia tässä ohjeessa on, mutta periaatteessa sama lopputulos varmastikin tulee niin alkuperäisellä kuin tälläkin ohjeella. Todella hennon makuisia: sitruuna maistuu vain hiukan täytteessä ja vanilja on näissä siis se päämaku. Todella hyviä!

1472125.jpg

Tarvitset:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeähkö rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet (eli kaikki loput) keskenään ja lisää seos taikinaan siivilän kautta. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin jäykistymään (kaulimista varten). Voit kyllä pursottaa taikinan suoraan pellille esim. pyöreä-päisellä tyllalla. Voit kuitenkin vain kaulia hieman jäykistyneen taikinan ja ottaa siitä muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla 5-10min. (nämä olivat 7min.) Muista ettet anna niiden olla liian kauan uunissa, sillä pikkuleipien ei edes tarvitse ruskettua.

Täyte:
2 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
 2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1½ rkl sitruunamehua
2-3 tl sitruunan kuoriraastetta
(keltaista elintarvikeväriä)

Mittaa ruokakerma kattilaan. Sekoita perunajauhot ja sokeri keskenään, lisää seos kerman joukkoon. Kiehauta seos niin, että se muuttuu kiisselimäiseksi. Lisää sitten loput aineet hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä hieman. Täytä keksit täytteellä (n.½-1 tl täytettä riittää yhden pikkuleivän väliin).

1472071.jpg

Nämä olivat herkkua!