Pitkän tauon jälkeen päivitän tänne taas yhden kakun. Mamman syntymäpäiväjuhliin tein suuren suklaakakun, jossa on vadelmahilloo ja valkosuklaakermavaahtoa välissä. Päälle tein marsipaanista ruusut. Kakun pohja oli sacherkakun pohjan tyylinen ja kostutin sitä kaakaovedellä. Suklaakuorrutuksen alle laitoin vaniljarahkaa ohuen kerroksen, ettei suklaa imeydy pinnalta liikaa pohjaan.


 

Kakun teossa oli pari ongelmaa. Laitoin ekaks taikinan uuniin reunavuoassa pellille ja taikina tuli vuoan alta pois ja nousi siis pellillä vapaasti. Osa taikinasta kuitenki paistu hyvin vuoan sisällä, joten kaksi alinta kerrosta on ensimmäisestä kakkupohjasta. Tein heti perään toisen kakkupohjan ja yhdistin sen ensimmäisen pohjan kanssa. Kakusta tuli täytteen kanssa aika korkea. Toinen ongelma oli täytteen kanssa. Idea oli täyttää kakku vadelmahillon lisäks aprikoosihillolla, joka ois tehny täytteestä raikkaamman. Kun olin sitten aikeissa levittää aprikoosihilloa, huomasin että purkki oli väärä ja sisällä olikin aika kitkerän makusta appelsiinihilloa. Purkit oli näyttäny kaupassa niin samalta että oli menny sekasin. Siispä laitoin kakkuun vain vadelmahilloa ja lisäks sitten valkosuklaakermavaahtoa. 

Koristelun kanssa halusin olla taas mahdollisimman yksinkertanen. Tein paljon suklaaganachea ja annoin sen valua vapaasti alas reunoja. Täytteet näkyy siis tarkotuksella alta :) Marsipaaniruusut onnistu ihan hyvin, vaikka viime kerrasta kun tein niitä on melkei kaksi vuotta. Viime vuonna suosin enemmän luonnonkukkia ja siksi on ollut näitä vähemmän. Pintaa koristelin syötävällä glitterillä.

Päivitystahti on nykyään todellakin satunnaista. Leipominen on jäänyt muiden harrastusten ja koulun ohella kakkoseksi, mutta silti joskus saan tehtyä kakun ja otettua kuvatkin nettiin. Talvella oon leiponu joitakin pienempiä leivoksia, mutta mulle on tärkeetä leivonnaisen hyvä kuvaaminen ja talvella pimeessä se ei onnistu ilman studiota tai kunnollista valaistusta. Valoisan ajan päivästä kun on koulussa, ei illalla kuvaa tuu otettua. Keltaisella keinovalolla tai salamalla valostettuja kuvia en blogiin pistä. Tää on mulle samalla kuvaustaidetta :D

Joten myöhäiset joulun ja uudenvuoden toivottelut. Hyvää kevättä ja tulevaa kesää myös kaikille ja onnittelut tätäkin kautta mammalle!