Pizzaa teki mieli, mut toisaalta en jakanu tehä isoo pitsaa, koska pohjan kohottamisessa ja muussa menee aikaa. Päätin kokeilla pitsaa piiraan muotoon, ja samalla kokeilin muuttaa pohjan hiivattomaks ja laittaa tilalle leivinjauhetta. Taikinan kohoamiseen siis ei menny yhtään ylimäärästä aikaa, ja makukaan ei ollu huonompi. Päälle laitoin perinteiseen tyyliin jauhelihaa, tomaattia ja juustoa...ainoastaan se ananas nyt sit puuttu kun käytin sen edelliseen hyydykekakkuun.

1838934.jpg

Muuta eroo tavalliseen pizzaan tässä siis ei ole, paitsi toi pohja. Pohjan ohje on yhteen pienempään (pyöreään pizzaan) ja se on mun omaa käsialaa (vaikka en tiiä onko samanlainen ohje jossain muuallakin).

Hiivaton pizzapohja:
2 dl maitoa
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl sokeria
loraus öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita maidon joukkoon suola, kananmuna, sokeri ja öljy. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot sekaisin ja lisää seos taikinaan hyvin sekoittaen. Täytteet saa tietty itte päättää, mut tällä pohjalla pizza (tai piiras) kannattaa paistaa 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 15-20min.