Tuli vielä myöhään pakkomielle leipoa, ja päätin sitten tehdä pitkästä aikaa sämppäreitä. Alkuperäinen ohje, jota jo käytinkin viime kerralla, on hiivaleipäjauhopussin takaa napattu. Nyt kuitenkin muutin ohjetta jauhojen kohdalla ja siirappia pistin kolminkertaisen määrän mitä alkuperäisessä ohjeessa luki. Korvasin tällä kertaa osan hiivaleipäjauhoista kaurahiutaleilla, kauraleseillä ja mannasuurimoilla. Hyviä tuli ja nää on parhaimmillaan lämpiminä! Ohje taas muuten juurimenetelmällä...

1355209.jpg

Tarvitset juureen:
5 dl maitoa
30g tuorehiivaa (eli 2/3 paketista)
6 rkl siirappia
6 dl hiivaleipäjauhoja

Lisäksi:
2 tl suolaa
30g ruokaöljyä
1 dl mannasuurimoita
1 dl kauraleseitä
3 dl kaurahiutaleita
3-4 dl hiivaleipäjauhoja

1355232.jpg

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, eli 37 asteeseen (tai kuivahiivapakkauksen ohjeen mukaan) ja lisää hiiva maitoon sekoittaen. Sitten lisäät joukkoon siirapin ja hiivaleipäjauhoja.
Jätä juuri n.30min. nousemaan lämpimään paikkaan (on noussut tarpeeksi kun se alkaa kuplia) ja sen jälkeen lisäät siihen rasvan, suolan ja alustat taikinaa suurimoilla, leseillä, hiutaleilla ja jauhoilla.
Pyörittele taikinasta sämpylöitä, laita ne pellille leivinliinan alle ja jätä kohoamaan n. 30min.
Voitele vedellä sämpylöitä (tulee kaunis väri)!
Paista 225 asteessa, uunin keskitasossa n. 10-15min.