Tarvitset pohjaan:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1/4 dl korppujauhoja
1/4 dl marianne crush-rouhetta (ei välttämätön)
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri oikein kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti puuhaarukalla sekoittaen (marianne-rouhe ei mene läpi siivilästä, joten sen voi lisätä erikseenkin). Kaada leivinpaperilla varattuun puolen pellillisen kokoiseen vuokaan (n.26cm "kertaa" 28cm). Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 12-15min. niin että työnnettäessä pohjaan puutikun, se jää puhtaaksi eli siihen ei tartu löysää taikinaa.
Kaakaokinuski:
2 dl Flora Vanillaa (tai muuta kermaa)
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä seosta n.15-20min. kokoajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä 5-10 minuuttia. Kaada kaakaokinuski kumotun ja jäähtyneen pohjan päälle.
Lisäksi:
sokerikuorrutukseen 2 tl vettä ja 1 dl tomusokeria
helminomparelleja koristeeksi
Valmista kuorrute sekoittamalla vesi ja tomusokeri keskenään. Vedä kuorrutteella viivoja kaakaokinuskin päälle lusikalla. Ripottele koristeeksi nomparelleja. Leikkaa paloiksi ja tarjoile!
Herkkullista! Kannattaa kokeilla.
Kommentit