Syksy saapuu ja illat pimenee. Onneks voi kuiteski leipoo vaikka omenapiirakkaa. Kotimaisilla omenoilla ja kanelilla saa hyvän syksyn tunnelman koko huusholliin, varsinkin jos ne on piiraassa. Tätä tehdessä riippuu vähän vatkaajasta ja vuoasta, tuleeko tästä omenapiirasta vai -kakkua. Oli hyvää, on hyvää ja on jatkossakin hyvää!


 

Tarvitset:

100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
n. 3 omenaa
sokeria ja kanelia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon hyvin. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää tämä seos ja maito vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja viipaloi. Lisää 2/3 omenaviipaleista taikinan joukkoon varovasti nostellen. Voitele kakkuvuoka tai korkeareunainen piirakkavuoka ja plättää taikina siihen. Asettele koristeeksi loput omenaviipaleet ja ripottele päälle kanelia ja sokeria oman maun mukaan.


 

Jos haluaa, niin taikinaan voi lisätä joukkoon rusinoita ja vähän kanelia, jolloin maku vahvistuu.