Pohja:
2 pötköä Domino-keksejä
70g margariinia
Täyte:
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g Pätkiksiä (tai 100g sulaa suklaata)
4 liivatelehteä
(Suklaaganache:)
100g taloussuklaata
1 dl kermaa
pieni pala voita
Murskaa Dominot ja lisää joukkoon margariini. Taputtele "dominotaikina" leivinpaperoidulle irtopohjavuoan pohjalle (tai tarjoiluastialla olevan reunavuoan pohjalle). Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sokerit sekä tuorejuusto. Murskaa Pätkikset ja lisää täytteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, kiehauta ½ dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivatevesi täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte dominopohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, tai mieluiten yön yli.
(Suklaaganache: Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna sitä (ei kuitenkaan kiehumispisteeseen). Lisää joukkoon paloiteltu taloussuklaa ja sekoita rauhallisesti niin kauan, että suklaa sulaa kerman joukkoon. Lisää pieni pala voita kiiltoa antamaan ja sekoita ganache tasaiseksi. Kaada hyytyneen kakun päälle.)
Ganache valu vähän palan reunolle, kun aurinko lämmitti niin kovin...
Kommentit