Päätin kokeilla taas välillä hyydykekakun tekoa. Tällä kertaa tein pätkiskakun veljen toivomuksesta. Mutta, vaikka olenkin suuri suklaan kaveri, niin täytyy sanoo että tää oli jo liian suklainen ja makee. Pohja oli taas perinteiseen tapaan dominoita, täytteessä oli 100g taloussuklaata ja 200g pätkiksiä, päällä oli 100g taloussuklaata ganachen muodossa = HUHHUH! Kyllähän tää hyvältä näyttää ja kuulostaa, mut mä muutan ohjeen tähän vähäsuklaisemmaks niin se on vielä syötävääki. Ohjeen voi muuttaa pelkäksi suklaakakuksi jättämällä pätkikset pois täytteestä, ja laittamalla tilalle 100g suklaata...niin olisin itse ehkä tykänny enemmän.

1749200.jpg

Pohja:


2 pötköä Domino-keksejä


70g margariinia

 

Täyte:


4 dl vispikermaa


1 dl sokeria


1 tl vanilliinisokeria


200g maustamatonta tuorejuustoa


200g Pätkiksiä (tai 100g sulaa suklaata)


4 liivatelehteä

(Suklaaganache:)


100g taloussuklaata


1 dl kermaa


pieni pala voita

Murskaa Dominot ja lisää joukkoon margariini. Taputtele "dominotaikina" leivinpaperoidulle irtopohjavuoan pohjalle (tai tarjoiluastialla olevan reunavuoan pohjalle). Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sokerit sekä tuorejuusto. Murskaa Pätkikset ja lisää täytteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, kiehauta ½ dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivatevesi täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte dominopohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, tai mieluiten yön yli.

 

(Suklaaganache: Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna sitä (ei kuitenkaan kiehumispisteeseen). Lisää joukkoon paloiteltu taloussuklaa ja sekoita rauhallisesti niin kauan, että suklaa sulaa kerman joukkoon. Lisää pieni pala voita kiiltoa antamaan ja sekoita ganache tasaiseksi. Kaada hyytyneen kakun päälle.)

1749225.jpg

Ganache valu vähän palan reunolle, kun aurinko lämmitti niin kovin...