2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
2 dl piimää, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
1 kananmuna
Täyte:
3-4 suomalaista omenaa tai 1-2 ulkolaista omenaa
1 tl kanelia
1 rkl sokeria
1. Voitele piirakkavuoka (26-28 cm)
2. Poista kotimaisista omenoista siemenkodat ja viipaloi ne. Kuori ulkolaiset omenat, poista siemenkodat ja viipaloi ne.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vanilliinisokeri keskenään (puuhaarukkaa olisi hyvä käyttää).
4. Lisää jauhoihin piimä, öljy ja kananmuna...sekoita hyvin!
5. Kaada taikina vuokaan ja laita omanat taikinan päälle koristeellisesti...ripottele päälle kanelia ja sokeria.
6. Paista 200 asteessa, uunin keskitasossa noin 25- 30min.
Kommentit