• Vaalea kakkupohja (sokerikakku)
Tässä on yleisimmän kakkupohjan ohje, eli 4 munan sokerikakku.

1649153.jpg

Tarvitset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja jauheet keskenään, ja lisää seos taikinaan.
Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n.25-35min. Pohjan kypsyyttä voi testata painamalla puutikun siihen. Jos tikku jää kuivaksi, kakku on kypsä. Leikkaa pohja 3-4 osaan.

____________________________________________________________________________________________


  • Kaakaokakkupohja:

Tämä pohja on muuten sama kuin vaalea, mutta puolet perunajauhoista onkin korvattu sokeroimattomalla kaakaojauheella.

1323249.jpg

Tarvitset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, jauheet ja vanilliinisokeri keskenään, ja lisää seos taikinaan. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n.25-35min. Pohjan kypsyyttä voi testata painamalla puutikun siihen. Jos tikku jää kuivaksi, kakku on kypsä.