Kokeilin taas pitkästä aikaa tehdä hyydykekakkua, johon löytyki suurin osa aineista Sofian antamasta syntymäpäivälahjasta. Käytin siihen pohjaan 2 pötköä dominoita täytteineen, koristeeksi tuli lime-valkosuklaata spritsattuna ja ruusujen lehdet on myös sitä (kehitin vahingossa muovailtavan suklaamassan). Täytteeksi tuli levy taloussuklaata, vispikermaa ja kermaviiliä. Lopputulokseen oon erittäin tyytyväinen. Sain kakusta ihan tasaisen, vaikka ei mitään kunnon välineitä hyydykekakkujen tekemiseen ole. Ja täyteläisen suklaisaa oli! Suosittelen...

1584247.jpg

Tarvitset pohjaan:
2 pötköä dominokeksejä täytteineen
3/4-1 dl kermaa

Täyte:
1 prk vispikermaa
1 levy taloussuklaata
½ prk kermaviiliä
3/4 dl sokeria
5 liivatelehteä

Murskaa dominot hienoksi muruksi ja lisää joukkoon kerma. Taputtele keksipohja leivinpaperilla varatulle irtoreunakakkuvuoan pohjalle (leivinpaperia vain pohjalla ei reunoilla), tai laita reunavuoan pohjalle (joka on jo tarjoilulautasella). Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kermaviili ja sokeri. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi ja sillä aikaa sulata taloussuklaa vesihauteessa. Lisää sulanut suklaa vaahtotäytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Puristele lionneista liivatelehdistä turhat vedet pois ja kaada niiden joukkoon tilkka kiehuvaa vettä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ja sekoin hyvin. Kaada täyte dominopohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

1583583.jpg

Keksin siis vahingossa lime-sitruunavalkosuklaasta massan, josta sain tehtyä lehdet ruusun alle. Toinen lehdistä särkyi hieman, mutta eipä se haittaa. Vaikka massaa voi muotoilla, niin se kuitenkin kuivuu kovaksi hetken päästä.

1584572.jpg

Muotoiltava valkosuklaamassa:
½ levy lime-sitruunavalkosuklaata
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
½ tl vettä
runsaasti tomusokeria

Sulata suklaa. Lisää joukkoon elintarvikeväri ja vesi samalla nopeasti sekoittaen. Suklaa muuttu hieman röpelöiseksi ja se ei enää ole juoksevaa. Sekoita joukkoon runsaasti tomusokeria niin, että massasta tulee muotoiltavan tuntuista ja se ei enää tartu käsiin. Muotoile massasta haluamasi koriste.

1583565.jpg

Todella herkullista!!