Tarvitset pohjaan:
2 kananmunaa
1½-2 dl sokeria
100g pullomargariinia
1½ dl vehnäjauhoja
1/4 dl korppujauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1/4 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja jauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi varovasti puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi sokeri ja kerma (taas varovasti sekoittaen). Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla, 200 asteessa n. 25min. (riippuu uunista, kuinka kauan). Kokeile puutikulla milloin kakku on kypsä.
Täyte:
1 banaani viipaloituna
Flora Vanillaa ja kaakaojauhetta (oikeaa kaakaojauhetta 1 rkl, mutta sokeripitoista esim. Oboyta 2 rkl.)
suklaarouhetta
Kun kakku on kypsä, kumottu vuoastaan ja jäähtynyt, niin "sahaa" se kahteen osaan. Laita väliin banaaniviipaleet, vatkattu Vanilla johon sekoitettu kaakaojauhe, ja suklaarouhe.
Päälle:
n. 100g maitosuklaata
n.1 dl kermaa (tai sen verran että seos on tahmeaa mutta hieman löysähtävää)
reunoilla vatkattua Flora Vanillaa (siihen lisätty myös kaakaojauhetta)
koristeeksi sokerihelmiä ja marsipaanikoristeita
Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kerma samalla nopeasti sekoittaen (ettei tule paakkuja).
Levitä seos täytetyn kakun päälle ja levitä reunoille vatkattua flora vanillaa. Koristele mielesi mukaan.
Tässä kuva kakusta ennen vispikermareunoja ja koristeita...
Herkullista :P
Kommentit