Tulipa sitten se madeiran reissuki päätökseen. Hitsin nopsaan menee viikko. No, täällä Suomessa siis taas ollaan ja blog
in päivittely alkaa taas. Lämmintä oli ja vaikka tuli sateita niin nekin oli lämpimiä.

1939802.jpg

Yllä olevan kuvan otin Jardim Botanicon kasvitieteellisessä puutarhassa, josta löytyi kaikkea Madeiran luonnosta sekä paljon muualta maailmasta tuotuja kasveja tai puita. Harmi muuten et aurinko ei paistanu niinä hetkinä kun kuvia nappasin, muuten siellä oli oikein aurinkoista meinaa..

Alla olevan kuvan otin kans Botanicosta, ja se sijaitsi vuorella, joten otinpa yhen kuvan Madeiran pääkaupungista Funchalista näin yläkulmasta päin. Funchal oli mukavan kokoinen, ei liian suuri, mut ei liian pienikään. Kuvassa kuitenkin on vain ehkäpä puolet kaupungista. Toi kuvaan mukaan tullu auto-silta oli aika pelottava, se meinaan oli niin korkeella "rotkon" päällä ja vaan kaks ohuehkoo tolppaa kannatteli sitä.

1939809.jpg

Alla olevan kuvan otin meijän hotellin parvekkeelta, siitä näkyy vähän Funchalin keskustaa (ei etualalla, vaan noiden hotellien ja korkeempien rakennusten takana). Taloja oli aika paljon vuorillaki niinku kuvasta huomaa. Kun tuli pimee niin oli aika hieno näky just toi vuorialue kun kaikilla oli valot päällä. Kuvassa siellä näyttäis olevan tummempaa pilvee. Madeiran ilmasto oliki aika vaihteleva, meinaan jos kaupungissa paisto aurinko niin muutaman minuutin päässä sieltä olis voinu olla vaikka kauhee kaatosade. Hauska juttu oli kans se et kaupungin toinen jalkapallostadion sijaitsi melkein tuolla vuoren huipulla!

1939841.jpg

Lisää kuvia luonnosta on tiedossa ehkä myöhemmin.

Ostin sieltä kolme kakkukirjaa ja kolme pienempää kirjan tapaista kakkuläpyskää. Kaikki on portugalin kielellä. Siellä on aika samanhintasta ku Suomessakin, yhteishinta näille oli reilu kolmekymppiä. Noi "läpyskät" oli halpoja: vaan 1.96€/kpl, ja toi ylin niistä (missä lukee selvästi bolos) makso reilu viis euroo. Suklaakirja makso vajaa kympin ja sininen kirja oli 14€.

1939783.jpg