Muunsin kotitalouskirjasta löytynyttä omena-kanelikiisseliä ja lopputuloksena on tällainen keväinen omenakiisseli ilman kanelia, mutta joukossa hieman sitruunan makua. Oikeastaan tähän ohjeeseen ei jäänyt paljoakaan samaa kuin alkuperäisessä on, mutta käytin alkuperäistä ohjetta siis niinsanotusti "pohjana" omalle muunnelmalle. Toisessa kuvassa kurkistaa joku ulkopuolinen niinkuin huomaatte.

1538072.jpg

Tarvitset:
1½ dl omenatuoremehua
3½ dl vettä
2½  rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
2 omenaa
1/4-½ tl raastettua sitruunankuorta

Raasta omenat hienoksi raasteeksi. Mittaa kattilaan omenamehu, vesi, perunajauhot ja raastettu sitruunankuori. Keitä hetki, että seos lämpenee lähes kiehumispisteeseen (mutta ei muutu vielä kiisselimäiseksi). Lisää joukkoon omenaraaste, ja kiehauta niin, että seos nyt muuttuu kiisselimäiseksi.
Nosta pois levyltä, ripottele päälle sokeria kuortumisen estämiseksi.

1538089.jpg

Ja joitakin jäi varmasti kiinnostamaan noi taaemmat kukkaset, joten tässä yksi niistä lähikuvassa:

1538100.jpg