Oli jääkaapissa iso kermapurkki vajaa puolillaan, joten se oli pakko käyttää loppuun ennen vanhentumista. Jääkaappi muutenkin aika tyhjillä, joten muuta hedelmää ku ananasta ei löytyny. Päätin hyödyntää sen tekemällä ananashyydykkeen. Yllättävän hyvää tuli...eikä tällä ohjeella edes tuu kauheen isoo kaakkua, joten se menee kohtuu nopsaan. Ohjeesta poiketen pyöreät ananasviipaleet voi korvata ananaspaloilla ja sekoittaa suoraan vaahtoon, kun itse puolestaan hyydytin rinkulat tuohon esille.

1835792.jpg

Tarvitset:
2½ dl vispikermaa
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 prk ananasviipaleita omassa liemessään (250g)
½ prk maitorahkaa
3-4 liivatelehteä

Vatkaa kerma, lisää sokerit ja maitorahka. Sekoita hyvin. Nostele ananaspurkista ananasviipaleet pois väliaikaisesti ja kaada purkin mehut (n.1 dl) vaahdon joukkoon. Liota liivatteet, puristele turhat vedet pois ja lisää joukkoon tilkka kiehuvaa vettä. Lisää liivateneste vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Kelmuta haluamasi astia (kuitenkin aika kapea) ja asettele pohjalle ananasviipaleet. Kaada päälle vaahto ja laita "kakku" jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Koristele jos haluat...varsinkin vihreät lehdet sopii koristeluun (itte käytin mansikan lehtiä).

1835784.jpg

Oli yllättävän hyvää...aluks ei luulis vaahdon joukossa olevan ananasta. Yksi huono puoli on, että leikatessa tätä noi ananasrinkulat on aika hankalia, mutta yks tapa juur on laittaa noi ananakset paloina ton vaahdon joukkoon.