Tein ruisruutujen lisäks jauhelihapasteijoita ja nämäkin onnistu ihan hyvin.

1218008.jpg

Tarvitset:
Valmis-torttupohjia (esim. sunnuntai tai myllynparas)

Täyte:
jauhelihaa
mausteita (jauhelihan maustamiseen esim. paprikajauhetta, sipulijauhetta tai 1 sipuli, ripaus valkopippuria ja aromisuolaa)
riisiä (suolaa ja vettä keittämiseen)

1220223.jpg1218011.jpg

Keitä riisi kaksinkertaisessa määrässä vettä riisiin nähden (mukana suolaa). Kun riisit ovat turvonnu kaada vesi pois lävikön tai siivilän läpi. Paista jauhelihaa pannussa niin että siihen tulee kaunis ruskea pinta (lisää samalla mausteita, oman makusi mukaan). Sekoita riisit ja jauheliha keskenään täytteeksi ja annostele sitä ruokalusikalla valmis-torttupohjien keskelle. Käännä pohjan toisesta reunasta, niin että pateija näyttää kolmiolta. Painele reunoja kiinni ja voit tarvittaessa käyttää reunojen kiinnittämisessa pienen määrän vettä.
Voit voidella kananmunalla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20min.