Äiti pyysi mua tekemään tämmösen. Yksinkertaista mutta yllättävän hyvää. Marenki onkin kyllä aina ollu suuremmoista herkkuu mulle. Laitoin sisälle rahkakermaa ja melkein tuoreita mansikoita. Manskut oli ehtiny menee toissapäivänä pakkaseen, joten ne ei enää maistunu ihan samalle ku tuoreet. Koristeluun en erityisemmin panostanu, koska aattelin että tästä pitää tullakki tommonen valkonen kökkö, josta pilkahtaa mansikoita sieltä täältä ja halkeilleet marengit näkyy. Mun mielestä se on noin just hyvä. Tän tein muuten taas ihan omalla tuntumalla. Ainoa ajan viejä on marenkien paisto, muuten kakku on tosi nopee.

1735053.jpg

Tarvitset marenkipohjiin:
3 munan valkuaista
1½ dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kunnon vaahdoksi ja lisää sokeria joukkoon vähitellen. Vaahdosta täytyy tulla niin jämäkkää, että vaikka kulho käännetään ylösalaisin, vaahto pysyy siinä liikahtamatta.
Levitä vaahdolla leivinpaperille kaksi pyöreän muotoista levyä (paksuus n. 2-3 cm) ja paista 100 asteessa n. 2 tuntia.

Täyte:
mansikoita (mieluusti tuoreita)
3-4 dl vispikermaa
½ prk rahkaa
sokeria oman maun mukaan
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa vispikerma. Lisää muut aineet (mansikoita lukuunottamatta) ja vatkaa varovasti mutta hyvin. Täytä marenkipohjien väliin rahka-kermaseos ja mansikat.