Uusi vuosi täytyy alottaa pirteenä ja sitruunapiiras on hyvä vaihtoehto pimeen talven keskelle. Raikas väriltään ja maultaan. Ohje on omaa käsialaa, ja kuva onnistu mun mielestä tosi hyvin! Mutta tarkkanäkösimmät huomaa että piiras on sisältä hieman raaka, syynä ruokasoodan unohdus taikinasta (ohjeeseen kuitenkin lisäsin sen). Kun soodan lisää, piiraasta ei tule samankokoinen kuin kuvassa oleva. Siitä tulee kuohkeampi ja korkeampi, enemmän kakkumainen. Suosittelen käyttämään soodaa, ellei ole hulluna raakaan taikinaan.

Tarvitset:
3 kananmunaa keltuaiset eroteltuna
½ dl perunajauhoja
1 suuren sitruunan mehu
1½ dl sokeria
½ tl vanilliinisokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl ruokaöljyä
1½ dl ranskan kermaa
1½ dl vehnäjauhoja
1½ tl ruokasoodaa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon perunajauhot, sekoita.
Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, sokerit, vastapuristettu sitruunamehu, sitruunankuoriraaste, öljy, ja ranskan kerma. Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan, sekoita puuhaarukalla. Nostele perunajauho-valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja kaada taikina voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla, 200 asteessa n. 20-35min. tai kunnes piiras on kohonnut ja on väriltään hyvä.