Mun äiti tykkää paljon peruspullista ja rahkasta, ja erityisesti niiden yhdistelmästä eli rahkapullista. Päätin tehä vähän suuremman pullan tällä kertaa...ja teinki niitä sitten kaksi. Valmistin viiden desilitran taikinan ja jaoin sen kahtia. Pyöritin kummastakin osasta pallon ja lättäsin ne sitten pellille (erikseen), jauhotin vähän ja sitten painoin kattilan pohjalla kraaterin rahkalle. Toisen jättipullan rahkatäytteeseen laitoin rusinoita, vaikka en ite niistä paljoo pidä.

1239737870_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvitset yhteen suureen rahkapullaan:

2½ dl:n pullataikinan:

2½ dl maitoa
25g hiivaa
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100g margariinia tai voita

Taikinan valmistus:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maitoon.
Sekoita maidon joukkoon myös kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen ja alusta taikinaa tarvittaessa...sitten lisäät sulan rasvan ja voit lisätä myös vehnäjauhoja jos taikina jää kovin löysäksi. Jatka alustamista niin kauan että taikina irtoaa käsistäsi ja kulhon reunoista.
Peitä kulho leivinliinalla ja jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan n. 20-30min.

Rahkatäytteen:

250g (tai enemmän) maitorahkaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
(1 rkl sitruunamehua)

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Ohje suuren pullan tekoon:

Pyörittele taikinasta suuri mötti ja plättää se pellille. Jauhota hieman ja käytä sitten apunasi esim. kattilan pohjaa "kraaterin" painamiseen. Painele käsillä taikinan reunoista ja pohjasta symmetrinen, jos et saa painettua kattilalla tarpeeksi. Valmista rahkatäyte ja kaada se kraateriin. Voitele jättipullan reunat munalla. Paista pullaa 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 20min kunnes se on sopivan ruskea (myös pohjasta!).

1239739098_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yllä olevasta kuvasta huomaa että jättirahkapulla on lähes suuren kakkukuvun kokoinen... siitä riittää syömistä vähäks aikaa.