Hyvää juustista en ookkaan syöny pitkään aikaan, lukuunottamatta yhtä tapausta tuttavan illallisella. No sen tuttavan tyttären tekemä kakku oli sillon niin hyvää, että mun oli nyt pakko kokeilla vääntää samantapanen, kuitenkin ilman varsinaista ohjetta. Yhdistelin eri sivuilta löytyneitä valkosuklaa- ja vadelmajuustokakkujen ohjeita kunnes koossa oli kaikki tarvittava. Tätä kakkua tehdessä aattelin et enpä pistäkkään joukkoon valkosuklaata, ku huomasin vanilja-tuorejuuston herkullisen maun. Jos joku haluu isänpäiväks vinkkikakkua, niin tää ois yks hyvä vaihtoehto. Tiedoksi muuten, että kuvassa olevan vadelmaliemen lisäsin kakun ympärille vasta jälkeenpäin (sitä sain sulaneista vadelmista aika runsaasti).

2044515.jpg

Pohja:

250g suklaacookies
80g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
1 prk tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
2 rkl sokeria
3 rkl sitruunamehua
2 dl vispikerma
2 valkuaista
(100g valkosuklaata)

Päälle:
400g vadelmia
kiille hyytelösokerista ja vedestä

Murskaa suklaakeksit ja lisää joukkoon sula rasva, taputtele seos irtopohjavuoan (tai reunavuoan) pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan 5-10minuutiksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, vatkaa sen joukkoon sokeri ja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kiehuvaan sitruunamehuun. Kaada liivatevesi vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi valkuaisvaahto täytteen joukkoon (ja sulatettu valkosuklaa jos haluat sitä). Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Lisää sitten päälle vadelmat ja kiille (jonka ohjeen löydät hyytelösokeripakkauksen takaa).