Tein tällä kertaa vaalean kääretortun äitini pyynnöstä ja oikeastaan tämä torttu oli samalla toiselle veljelle, joka täytti toissapäivänä 16 vuotta! Onnea vielä tätäkin kautta.

1196423.jpg

Tarvitset pohjaan:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
Mansikkahilloa
Flora Vanillaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivijauhe keskenään ja lisää seos kahdessa erässä taikinaan puuhaarukalla sekoittaen.
Kaada taikina reunalliselle pellille (eli uunivuokaan) ja paista pohjaa 225 asteessa uunin keskitasolla n.6-8min. Paiston jälkeen kumoa pohja varovasti toiselle, sokeroidulle leivinpaperille ja jätä se viilenemään hetkeksi. Voit vaikka vatkata Flora Vanillan tässä välissä. Sitten kun pohja on jäähtynyt, levitä sille mansikkahilloa ja sen jälkeen vispattu Vanilla! Kääri varovasti rullaksi ja laita jääkaappiin vetäytymään n.20-40min.