Hyvää isänpäivää kaikille isille!!! Jouduin muuten itse hakkaamaan neilikat jauhoksi, koska valmisjauhe oli loppunu.

1051849.jpg

Tarvitset:
4 dl piimää, maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
1-2 dl sokeria
2 dl taloussiirappia
3 tl kanelia
½-1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl piparkakkumaustetta(esim. neilikka)
1 ½ tl soodaa
6-7 dl vehnäjauhoja
175g sulaa margariinia (tai 1 ½ kasvisöljyä)
(2 dl rusinoita)

Ohjeet valmistukseen:
1. Sekoita piimä, sokeri ja siirappi keskenään.
2. Sekoita jauhot, mausteet, sooda (ja rusinat) keskenään. Lisää jauhot taikinaan samalla sekoittaen ja lopuksi lisäät sulan rasvan (tai kasvisöljyn). Lisää taikinaan vehnäjauhoja jos taikina on kovin löysää...älä kuitenkaan yli desilitraa.
3. Voitele iso kakkuvuoka hyvin ja kaada taikina siihen.
4. Kypsennä kakkua ensin 175 asteessa 30-40min. ja kypsymisen loppupuolella 150 asteessa 15-20min. (kakku on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoista ja on väriltään kauniin ruskea)
5. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä n.5min. uunista ottamisen jälkeen. Jos kakku pääsee jäähtymään vuoassa, se tarttuu helposti kiinni kiinni vuokaan.
6. Kakku maistuu vasta seuraavana päivänä...ainakin mielestäni! Kakku säilyy hyvin ja se sopii pakastettavaksi. Pakastettavaan kakkuun voi käyttää runsaammin mausteita.