Muunsin 2006-vuoden elokuun Yhteishyvän ruokamaailma-lehtisestä löytynyttä suklaapalat-ohjetta, ja tässä on lopputulos. Pohjan siis muutin mun makuun sopivammaks, päälle tein tummasuklaakuorrutteen ja keksin oman koristekuorrutteen (tuon vihreähkön, jota vedin päälle viivoina).
Oikein hyviä tuli, ja tämä ois kans yks hyvä idea vappupöytään jälkkäriksi. Pohjasta tuli yllättävän kuohkee ja näkökin on hyvä. Tuon vihreähkön kuorruteen keksin vastineeksi sokerikuorrutteelle (tomusokeri oli loppunu). Ohjeessa kuorrutteen nimi on kuitenkin viivoituskuorrute, koska se ei sovellu sokerikuorrutteen tavoin levitettäväksi suurelle alalle niin hyvin.

1508350.jpg

Tarvitset pohjaan:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, jauheet ja vaniljasokeri keskenään, ja lisää seos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita puuhaarukalla. Lisää myös margariini ja maito varovasti mutta hyvin sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla varattuun vuokaan (20cm x 30cm) ja paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n. 20-30min.

Suklaakuorrute:
130g tummaa suklaata
1½ dl kermaa

Paloittele suklaa kattilaan ja kuumenna hieman niin, että se sulaa. Lisää kerma, sekoita hyvin ja nopeasti.
Levitä suklaakuorrute kumotun ja jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä.

HerkkuKirpun viivoituskuorrute:
½ dl kermaa
1 tl perunajauhoja
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 tippaa vihreää elintarvikeväriä

Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja kuumenna seosta kiehumispisteeseen asti, kunnes perunajauhot vaikuttavat ja seos muuttuu kiisselimäiseksi. Vetele kuorrutteella viivoja suklaakuorrutteen päälle lusikalla.

1508585.jpg