Tällaisia leivoksia tein äitienpäiväksi. Raparperien maku oli aika pirteä. Kuvassa on vain yksi leivoksista. Päälle tuli raparperikiille, joka ei tietenkää oo välttämätön.

1559285.jpg

Tarvitset pohjaan:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 dl juoksevaa margariinia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää seos taikinaan siivilän kautta. Sekoita puuhaarukalla. Lisää viimeiseksi joukkoon rasva. Kaada taikina leivinpaperilla varatulle reunalliselle pellille. Paista 200 asteessa 6-8min. kunnes pinta saa vain hieman väriä. Kumoa pohja. Ota siitä pyöreitä paloja lasin reunoilla painaen. Voit kostuttaa palat sitruuna-sokerivedellä.

Täyte:
raparperikiisseliä, jonka ohjeen löydät tästä. (puolita ohje!)
2-3 liivatelehteä

Valmista raparperikiisseli ohjeen mukaan. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min, kunnes ruutukuvio katoaa niiden pinnalta. Puristele niistä turhat vedet pois ja kaada niiden joukkoon tilkka kiehuvaa vettä. Lisää liivateneste kiisselin joukkoon. Laita kahden pyöreän pohjapalan väliin aina 3 rkl kiisselitäytettä. Anna täytteen hyytyä pohjien välissä.

Päälle:
pursotuksiin vispikermaa + sokeria  (ja hieman vaniljakreemijauhetta)
raparperikiille

Kuori, pese ja pilko raparperin vartta. Valmista hyytelöneste hyytelösokeripakkauksen takana olevan ohjeen mukaan. Asettele raparperinpalat leivosten päälle ja laita lusikalla niiden päälle hyytelönestettä.
Vatkaa vispikerma kunnon vaahdoksi. Lisää siihen sokeri (ja vaniljakreemijauhe). Pursottele leivosten reunoille.