Tänään klo 09.05 synnyin uudelleen neljännentoista kerran ;D
Kaiken kiireen keskellä piti tietenkin tehdä kakku. Kiitos kaikille onnittelijoille ja erityiskiitos lahjakortin antajille ja siinä mukana olleille. Tein siis suklaakakun vadelmatäytteellä. En halunnu mitenkää erityisen koristeellista, joten tein päälle yksinkertaisen marsipaaniruusun, joka "kelluu" valkosuklaalautalla. Ruusu kylläkin onnistui ekaa kertaa niin hyvin, että oon ittekkin tyytyväinen! Alareunaan tein pikaisesti pursotukset, jotka lopputuloksessa on ehkä hieman liian suuret. Muuten hyvin onnistui. Täytteeksi tuli taas omasta päästä sekoitettu vadelma-valkosuklaatäyte.

1571336.jpg

Pohja a'la HerkkuKirppu:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ dl piimää

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi piimä. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa, uunin kesitasolla 25-30min. Leikkaa pohja kahteen osaan.

1571326.jpg

Täyte:
vadelma-valkosuklaatäyte, jonka ohjeen löydät täältä.

Täytä kakku täytteellä omaan paistovuokaansa. Anna hyytyä pari tuntia.

Suklaakuorrutus:
½ levy tummaa suklaata
½ levy maitosuklaata
½-3/4 dl kermaa
30g voita

Sulata suklaat kattilassa miedolla lämmöllä. Varo ettein suklaa pala pohjaan. Lisää ensin voi ja sen jälkeen kerma. Sekoita nopeasti, mutta ei niin, että kuorrutukseen tulee kuplia. Levitä suklaakuorrute täytetyn kakun päälle.

1571360.jpg