Yksi rippijuhlien varakakkupohja jäi käyttämättä ja sitä ei oltu muistettu pistää enää pakastimeen. Moni peräkkäinen pakastaminen ei tee kauhean hyvää kakkupohjalle, joten päätin väsätä siitä nopeasti kakun. Alku näytti lupaavalta, mutta koristeluissa kinuski imeytyi hieman kakkuun ja sen takia pinnasta ei tullut täydellisen sileä. Sitten se epäonnistunein juttu, eli pursotukset. Vatkasin vispikermaa liian kauan, ja siitä tuli jotenkin röpelöistä. Lisäsin vielä joukkoon vahingossa liikaa vaniljakreemijauhetta, joten karmea lopputulos oli jo taattu. Kaiken kukkuraksi päällisreuna-pursotukset alko valua alas pehmeähkön kinuskin päältä. Onneks maku kuitenki oli ihan hyvä.

1649153.jpg

Pohjana oli 5 munan sokerikakku. Täytteenä 200g vadelmia & 200g mansikoita survottuina ja rahka-kermavaahtoa (+sokeria). Hyvää todella oli ja kinuski vielä kruunasi maun. Pohja muuten onnistui todella hyvin. Johtuu kai siitä että paistoin kakun eri uunissa.

1649188.jpg

Koristeeksi laitoin yksinkertaisesti keltaisen marsipaaniruusun, jonka tein muutama viikko sitten. Lisäksi jokunen helmi-nomparelli tuli laitettua ruusun ympärille. Pursotukset todella epäonnistuivat, ja mitään lohdutuksen sanoja ei tarvitse antaa. Ajattelin olla pistämättä kuvaa pursotuksista, mutta kaipa se täytyy tehdä. Alla kuvassa siis näkyy kuinka röpelöistä kerma oli ja kuinka pahasti pursotus meni pieleen.

1649199.jpg

Tästä pitää oppia. No...tää oli kyllä vasta ensimmäinen kinuskikakku ;)