Omenahyve on yksinkertaisesti hyvää, mummolta sain idean kokeilla tätä, ja kun varsinaista ohjetta ei ole niin tälläi omalla tuntumalla sain tehtyä lähes samallaista. Ja ei kyllä kauheen vaikee oo ilman ohjettakaan, suurinpiirtein pelkkää omenaa, kaurahiutaleita, sokeria ja rasvaa. Kuulostaa ehkä jonku mielestä äklömakeelta- tai rasvaselta mut maku korvaa sen epäterveellisyyden...

2008516.jpg

Tarvitset:
4 suurta omenaa
4 dl kaurahiutaleita
125g sulaa margariinia tai voita
reilu 1 dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Viipaloi ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki "taikina-aineet" keskenään ja lisää puolet murumaisesta seoksesta tasaisesti vuoan pohjalle. Asettele omenapaloja päälle ja sitten loppu taikina. Näin omenat ovat murumaisen taikinan "välissä" mehevöitymässä. Paista 200 asteessa, uunin alatasolla n. 20-40min. riippuen siitä kuinka löysiä omenoista haluat. Ota kuitenkin pois uunista ennen päälitaikinan palamista. Tarjoile vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Tää ohje on sitten piirakat-kategoriassa, vaikka sanoisin tätä pikemminki paistokseks.