Tein perinteistä suklaakakkua, jonka ohjeen löysin Maria Örnin kirjoittamasta Suklaakakut -kirjasta. Tuli herkullista kakkua, vaikkakin pinta kovettu vähän liikaa paiston aikana. Lisäsin ohjeeseen muuten maitoa (niinkuin ranskalaisessa suklaatortussakin), mutta tällä kertaa en mutamaisen lopputuloksen takia, vaan koska taikina olisi ollut liian jäykkää levitettäväksi vuokaan ilman lisänestettä, joka tässä tapauksessa sai luvan olla maitoa. Tällä kertaa maito ei muutenkaan vaikuttanut lopputulokseen erityisemmin. Päälle ripottelin tomusokeria ja laitoin pakastimesta löytyneitä punaviinimarjoja antamaan väriä ja pirtsakkuutta!

1329014.jpg

Tarvitset:
100g sulaa voita
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa, esim. Fazerin)
1½ tl vanilliinisokeria
tilkka maitoa
(1 mm suolaa)

Koristeluun:
tomusokeria
punaviinimarjoja terttuineen

1329041.jpg1329046.jpg

Vatkaa munat ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisään sula voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi tilkka maitoa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa, uunin keskitasossa n.20min. Kun tarjoilet, ripottele päälle tomusokeria ja asettele marjaterttu nätisti. NAM! Tätä voi tarjoilla myös vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

1329015.jpg

Herkullista!