Tuli iltapäivällä kauhee leipomisvimma, mutta aineita ei näyttäny olevan mihinkään ohjeeseen. Lopulta sitten löysin myllynparas-hiivaleipäjauhopussin kyljestä ohjeen sämpylöihin, joihin sitten riitti aineet.
Ohje on juurimenetelmällä...

1213445.jpg

Tarvitset taikinajuureen:
½ litraa maitoa (vesi tai piimäkin käy)
30g tuorehiivaa (eli n.1 pussi kuivahiivaa)
6 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl siirappia

Lisäksi:
30g juoksevaa margariinia tai öljyä
2 tl suolaa
n.8 dl hiivaleipäjauhoja

1213475.jpg

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, eli 37 asteeseen (tai kuivahiivapakkauksen ohjeen mukaan) ja lisää hiiva maitoon sekoittaen. Sitten lisäät joukkoon siirapin ja hiivaleipäjauhoja .
Jätä juuri n.30min. nousemaan lämpimään paikkaan (on noussut tarpeeksi kun se alkaa kuplia) ja sen jälkeen lisäät siihen rasvan, suolan ja alustat taikinaa hiivaleipäjauhoilla.
Pyörittele taikinasta sämpylöitä, laita ne pellille leivinliinan alle ja jätä kohoamaan n. 30min.
Voitele vedellä sämpylöitä (tulee kaunis väri)!
Paista 225 asteessa, uunin keskitasossa n. 10-15min.