Kokeilin suklaakääretorttua...ihan hyvää se oli! Todella makeaa ja täyte olisi ollut myös rasvaista joten laitoin puolet tuosta voi-sokeritäytteestä (Niin kuin huomaat, täytettä on todella vähän) Kokeilin myös uudestaan ja laitoin täyden määrän sitä täytettä. Se onnistui paremmin, mutta maistuihan se vähän epäterveellisen rasvaiselta, mutta eihän noita herkkuja nyt niin useasti tule syötyä.. :) Mutta todella hyvältä maistui!!! Kaksi ensimmäistä kuvaa siitä puolitäytteisestä tortusta ja toiset siitä täysitäytteisestä. Vähän huono kuvanlaatu joka kuvassa :/ 

955943.jpg955962.jpg

Tarvitset kääretorttupohjaan:
4 kananmunaa
yhtäpaljon sokeria kuin kananmunia
puolet sokein määrästä vehnäjauhoja
puolet sokerin määrästä oikeaa kaakaojauhetta (esim. cacao tai van houten)
1 tl leivinjauhetta

Väliin unelmatorttutäyte johon tarvitset:
100g voita
½ dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
tai
1 dl kermaa
1dl maitorahkaa
2-4 rkl sokeria
(Käytin itse tuota ensimmäistä täytevaihtoehtoa.)

998512.jpg998520.jpg

Ohjeet valmistukseen:
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan kahdessa erässä ja sekoita samalla varovasti puuhaarukalla.
3. Kaada taikina leivinpaperilla varattuun reunalliselle pellille ja tasoita se. Paista  225 asteessa uunin  keskitasossa  6-8min.
4. Valmista tortun väliin täyte vatkaamalla sula voi, tomusokeri ja vanilliinisokeri keskenään.....TAI.....Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka ja sokeri. Sekoita.
5. Ota kypsymisen aikana torttupohjan kokoinen leivinpaperi valmiiksi pöydälle ja kun olet paistanut pohjan laitat sen väärinpäin toisen leivinpaperin päälle ja  kumoat sen ottamalla paistamisessa mukana olleen leivinpaperin pois. Sitten levität unelmatorttutäytteen torttupohjalle ja käärit sen.
6. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa noin tunnin. Voit ripotella sokeria tai tomusokeria sen päälle kauneutta antamaan...!