Yksinkertanen ja herkullinen paistos. Tää oli jopa parempaa ku omenainen versio. Omenaakun käytetään näin syksyllä kauheen paljon, niin päärynä toi vähän vaihtelua. Suosittelen! Kun lisää päälle vielä kinuskikastiketta ennen paistoa, pinta saa herkullisen maun. Ittellä ei ollu kinuskikastiketta saatavilla, joten kehitin nopeesti pikakinuskin; sekoitin siirappia ja kermaa keskenään...ainakin se maistu lähes samalta.



 

Tarvitset:

100g voita tai margariinia

½ dl sokeria

3 dl kaurahiutaleita

1½ dl vehnäjauhoja

n. 3 päärynää

(½ dl kinuskikastiketta)

 

Sulata rasva ja lisää joukkoon sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Kuori ja viipaloi päärynät. Voitele esim. lasinen pienehkö vuoka ja taputtele pohjalle ensin puolet rasva-kaurahiutaleseosta, sitten asettele päälle päärynäviipaleet. Taputtele sitten päälle loppu rasva-kaurahiutaleseos. Jos haluat, lisää päälle ½ kinuskikastiketta antamaan makua. Paista 200 asteessa, uunin keskitasossa n. 25min.