Suklaa on paras juttu mitä maailmaan on koskaan keksitty (vaikka se onki vaan mun mielipide). Oon tehny paljon kaikkea suklaaseen liittyvää, mutta sacheria en ennen oo kokeillu. Niinpä nyt oli vuorossa erityisen suklainen ja vanhalla tuhdilla ohjeella tehty sacheri! Tää on mun ykköskakku kyl tästä eteenpäin ja varmasti teen joskus uusiks. Suosittelen erityisen paljon varsinkin suklaasyömäreille! Tiedoksi että tää ei oo niin vaikea kakku tehdä, mitä aluks luulis..

Tarvitset:
130g voita
100g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
7 keltuaista
200g taloussuklaata (sulaa)
7 valkuaista
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

400g aprikoosimarmeladia
150g taloussuklaata (sulaa)
1 dl kermaa

Päälle:
väh. 200g taloussuklaata (sulaa)
1 dl kermaa
50g voita (tarvittaessa enemmän)


Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Erottele seitsemän kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset ja sula taloussuklaa voi-sokerivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi, mutta ei liian kovaksi (eli EI marenkimassan tapaiseksi). Nostele ja sekoittele valkuaisvaahto varovasti taikinaan (älä vatkaa). Lisää lopuksi vielä vehnäjauho. Sekoita varovasti (älä vatkaa). Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa, 175 asteessa noin tunti.

Halkaise kakku paiston ja kumoamisen jälkeen kolmeen osaan. Kostuta pohjia halutessasi esim. vaniljamaidolla. Valmista suklaatäyte sekoittamalla sulatettu suklaa kermaan. Levitä pohjille aprikoosimarmeladia ja suklaatäytettä. Kasaa kakku samalla kun täytät sitä. Valmista kakun suklaakuorrutus kuumentamalla voita ja kermaa kattilassa pienellä lämmöllä. Lisää sitten paloiteltu suklaa ja sekoittele hitaasti, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista (varo pohjaan palamista). Anna jäähtyä hieman ja kaada se sitten kakun päälle mahdollisimman siististi. Kaavi kakun ohi valuva kuorrute esim. lastalla takaisin kakun reunoille tai päälle. Säilytä jääkaapissa (kuorrute hyytyy kunnolla vasta siellä).

Mahtava kokemus syödä onnistunutta sacherkakkua!

Onnea myös synttäreitä viettäneelle mammalle, jolle tää kakku on omistettu!