Teinpä taas välillä tuulihattuja, mut tällä kertaa makeen vastapainoks suolasia. Ja jokuhan pyyteli multa kommentilla jotain pikkusuolaisia jossain mun kirjotuksessa. Hyvin onnistu, paitti et en saanu niistä tasaisia niinku viimeks. Mut toisaalta niiden ei kai ees kuuluis olla mitään palloja. Hyvii oli ja nää on yllättävän helppoja ja yksinkertasii tehä, kunhan muistaa pitää sen uunin suljettuna määrätyn ajan.

1947763.jpg

Tarvitset hattuihin (1 pellillinen):
1½ dl vettä
50g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
2-3 kananmunaa


Täyte (esim.):

siivutettuja luumu/kirsikkatomaatteja
maustamatonta tuorejuustoa
kinkkusuikaleita


Kiehauta vesi ja rasva keskenään. Lisää joukkoon vehnäjauho samalla sekoittaen. Sekoita puuhaarukalla niin kauan, että taikina on perunamuusimaista ja se irtoaa kulhon reunoilta. Vatkaa munat joukkoon yksitellen, kunnes taikina on tasaista. Pursota tai laita lusikalla taikinasta kökköjä pellille. Kökköjen koon tietysti saa päättä itse, mutta taikina ei leviä paljoa vaan nousee pikemminkin ylös päin. Paista tuulihattuja 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20-25min mutta muista olla avaamatta uunin luukkua kesken paiston, sillä muuten hatut lässähtävät. Hattujen valmiuden myös huomaa kun ne saavan hieman ruskeahkoa väriä.

Anna tuulihattujen jäähtyä ja sitten leikkaa ne hatuksi ja kannaksi. Täytä!