Löysin tällaisen suklaatortun ohjeen Krisseltä!  Aloin heti ohjeen nähtyäni väsäämään sitä ja oi että, kuinka hyvää tuli. Tein pari muutosta ohjeeseen ja ne taisivan olla onnistuneita valintoja: lisäsin taikinaan ½ dl maitoa ja vähensin vaniljasokerin määrää. Lisäksi vedin päälle suklaaraidat. Tää maistuu lähes mutakakulta, vaikkakin hieman paremmalta. Suklaata ei varsinaisesti taikinaan tule ollenkaan, vaan kaakaojauhetta. Kaikkien kannattaa kokeilla ja luulen että tällä voi korvata mutakakun suklaasyöppöjenkin vieraillessa, koska ne eivät huomaa eroa. Lisäksi tän tekemisessä ei kestäny kokonaisuudessakaan kuin puolisen tuntia. En tiedä olisiko tästä pitänyt tulla kiinteää, mutta mulla ainakin siitä tuli mutamaista...

1302090.jpg

Tarvitset:
200g voita pehmeänä/sulana
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
n.1½ dl kaakaojauhetta (ei siis Oboyn tapaista, vaan tummaa ja vahvaa esim. Fazerin)
½ dl maitoa

Suklaaraidat:
pari riviä suklaapaloja
pikkaisen kermaa

Tarjoiluun:
Flora Vispiä
pikkaisen vaniljakreemijauhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat samalla vatkaten. Sekoita vaniljasokeri, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi maito. Sekoita puuhaarukalla, tai sähkövatkaimen pienimmällä teholla varovasti.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa, uunin keskitasossa n.15-20min.

Tässä kuvat tortusta ennen ja jälkeen paiston...
1302167.jpg 1302182.jpg

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tilkka kermaa sen joukkoon. Vedä tällä seoksella raitoja paistetun ja jäähtyneen tortun päälle.

1302189.jpg1302200.jpg

Tarjoile vanilja-kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

1302240.jpg

Todella herkullista!