Löysin Pahmikselta tällaisen kivan marmeladi-ohjeen, jota aloin sitten heti väsäämään. Muuten hyviä, mutta sokeri ei meinaa jäädä kiinni kuorrutteeksi niiden päälle, vaan se sulaa. No...onhan nää hyvii ilman sokeriakin. Näissä on muuten käytetty liivatetta. Pistän tän ohjeen makeisiin leivoksiin, kun en halua luoda uutta kategoriaa yksin tälle.

Sokeri pysyi päällä hetken ja otin kuvan siinä muutamassa sekunnissa...
1354077.jpg

Tarvitset:
4 liivatelehteä
1dl laimentamatonta mehutiivistettä (käytin vadelman makuista)
2dl vettä
1dl sokeria
(muutama tippa punaista elintarvikeväriä)

1354047.jpg

Laita liivatelehdet kylmään veteen "likoamaan". Sekoita mehu ja vesi. Lisää sokeri ja lämmitä seosta sen verran että sokeri sulaa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Laita nyt vetiset löysät liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä niin, että ne sulavat. Kaada kuuma liivatevesi mehu-sokeriveden joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada seos sopivaan vuokaan/astiaan ja anna hyytyä yön yli. Ota seuraavana päivänä marmeladi pois kulhosa veitsellä auttaen ja ota siitä erimuotoisia (tai niinkuin itse haluat) paloja. Anna palojen kuivua muutama tunti huoneenlämmössä ja sen jälkeen pyörittele ne sokerissa.

1354072.jpg