Mulle valitettava tosiasia on, että syksy on tulossa. Lehdetki alko jo tippuun meijän vaahteroista. En oo erityisemmi syksyihminen, koska tuntuu että on taas pitkä aika kesään. Muutenkin lumeton talvi joka on taas luultavasti tulossa, on aika pimee, joten leipomusten kuvauskaan ei onnistu moitteettomasti ;) Jotain kuitenki on aina tehtävä ja omenapiiras on hyvä syötävä niin niissä pimeissä ku ruskaisan valoisissa tunnelmissa. Päätinpä sitte koklata välillä taas tätä omaa päätä ohjeen teossa...mutta kyllä tästä kuitenkin tuli semmonen perusomppupiiras. Hyvää oli, ja toinen nimitys tälle ois voinu olla makee omenapiiras.

1872076.jpg

Tarvitset:
1½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
3/4 dl maitoa
½ dl pullomargariinia
1 kananmuna

Siirappinen kauralisä:
1 dl kaurahiutaleita
loraus maitoa ja margariinia
½ dl siirappia

Lisäksi:
3 omenaa
sokeria (ja kanelia)

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon maito, margariini ja kanamuna.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita "kauralisän" ainekset keskenään ja kaada seos piirastaikinan päälle. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Viipaloi ne ja asettele piiraan päälle. Ripottele päälle halutessasi sokeria (ja kanelia). Paista piirasta 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 20min.

1872185.jpg

Toi "siirappinen kauralisä" oli tosi mehevää noitten omenoiden alla. Ton kauralisä-nimityksen keksin ite, ku en muutaka nimee osannu...