Tein perinteisiä kauralastuja näin itsenäisyyspäivän alkajaisiksi. Vielä on suunnitteilla mutakakku, ja alankin tehdä sitä kohta :)
Ihan hyviä näistä tuli, vaikkakin kaurahiutaleilla ois ehkä tullu vähän parempia. Käytin siis itse kauraleseitä!

1111659.jpg

Tarvitset:
100g margariinia
1½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita (tai leseitä)
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Pellillä on pieniä nokareita valmiina menossa uuniin...
1111692.jpg

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseokseen sula rasva ja sekoita. Lisää lopuksi kananmuna.
Laita taikinasta pieniä (tl-kokoisia) nokareita pellille n. 10cm välein, sillä ne leviävät paistattaessa.
Paista uunin ylätasossa n.8-10min, kunnes reunat ovat vaaleanruskeita.